The Beacon

Bent u op zoek naar een totaaloplossing, moswand of aquarium voor uw interieur, kantoor of zaak en wil u graag rustig over de mogelijkheden praten? Dan nemen we u graag mee naar onze nieuwe showroom in ’The Beacon’, om de hoek van onze winkel. Hier kunnen we in een groene en inspirerende omgeving bespreken waarmee we u het best van dienst kunnen zijn. U kan telefonisch of in de winkel een afspraak vastleggen met onze projectleider, salesmanager of het designteam.

The Beacon - showroom & meeting center

Antwerpen trekt vandaag haar digitale zevenmijlslaarzen aan. In het Tolhuis, op het snijpunt van stad en haven, wordt The Beacon ontwikkeld, een business en innovatiehub met kantoren voor krachtpatsers in het Internet of Things (IoT). Technologische corporates, innovatieve startups, scaleups en toponderzoekers komen er samen om voor industrie, logistiek en smart cities sterke producten en merken te ontwikkelen.

 

Vanaf begin september 2018 is The Beacon hét lanceerplatform van waaruit Antwerpen haar ‘Open For Business’ merkbelofte waarmaakt, en zich internationaal op de kaart zet als de echte Capital of Things.

 

Antwerpen zet al jaren sterk in op de kracht van digitale netwerken en op het ontwikkelen van een ecosysteem voor digitale innovatie, waarin grote en kleine bedrijven, startups en scaleups, onderzoekers en kapitaalverschaffers elkaar vinden. De stad is ervan overtuigd dat die kruisbestuiving van grote technologieleveranciers in IoT, flexibele startups en scaleups en toponderzoek het potentieel heeft om de klassieke industrie en logistiek – waar de stad al sterk in staat – duurzaam te innoveren. Dat zorgt voor sterke internationale positionering, nieuwe business en jobs.

 

In The Beacon, het herdoopte Tolhuis, wordt dat ecosysteem verankerd. IoT, dat in essentie ‘domme’ apparaten en infrastructuur connecteert door er communicerende sensoren in te bouwen, is daarvoor bij uitstek geschikt.

Ook NADA is hier een alom aanwezig partij. Wij verzorgden de totaalinrichting van de afdelingen van oa. Universiteit Antwerpen, Imec en IDLab en gaven daarmee een groen karakter mee aan het gebouw.

 

Daarnaast is The Beacon ook het testplatform voor het ‘Atmossfair’ project, een joint-venture tussen NADA, Mosmuur en Genano. Samen ontwikkelen we duurzame luchtzuiveringsinstallaties in een groen kleedje, waarvan de werking in kaart wordt gebracht door de sensoren van IDLab en Imec. Kortom: een unieke showroom met een adembenemend uitzicht waar bezoekers onder meer 52 moswanden, onze atmosfeer-installatie, kantoorgroen en beplanting, verschillende ecosystemen, een biopod smart-habitat en onze PRICK-collectie kunnen bewonderen.

 

Algemene informatie The Beacon

 

Sint-Pietersvliet 7, 2000 Antwerpen – Enkel op afspraak.

http://thebeacon.eu